Om Anna

Född 1982 i Sireköpinge, Svalövs kommun, uppväxt i en  gammal skolbyggnad med stor akustik i en musikalisk familj. Började uppträda som barn lokalt i vokala grupper i Sireköpinge, Landskrona, Lund och Skåne.

Bodde som 20 åring med vänner i Florens ett halvår, därav italienska inslag i repertoaren. "Quanto Tempo E Ancora" (Biago Antonacci) spelades på italienska radion. På en piazza i Florens gav en torghandlare bort LP:n Rimmel med "Buonanotte Fiorellino" av Francesco de Gregori.


Solorösten upptäcktes på skolans talangtävlingar under 90 talet, till covers av The Cranberries och Sarah McLachlan. Växte upp med kasettbandspelare och Trax listan på radio, Carole King, Simon & Garfunkel och Michael McDonald på LP hyllan utöver Mariah Carey's Musicbox på CD. Men efter att ha upptäckt Lucio Dalla och Pavarotti's duett "Caruso" på radion - och lyckats spela in en tredjedel på kasettband - startade en hängivenhet för italienska sånger.  


Idag inspirerad av Laura Pausini, Lucio Dalla, Linda Ronstadt, Elis Regina och allra mest Mayra Andrade's samarbete med Roberto Fonseca vilket inspirerat till en skånsk tolkning av Andrades "Ilha de Santiago" som släpps 2022.  


Efter sångstudier och sångpedagogisk utbildning på Kulturama & Stockholms Musikpedagogiska Institut 2009-2012 (för bl.a. jazz/latinpianisten & sångpedagogen Kerstin Gabrielsson) släpptes låtar på Spotify 2014 vilket ledde till spelningar i Stockholm på Fotografiska, DN Galan, Italienska ambassaden, Skånes kyrkor och Köpenhamns Hotel Kong Arthur, Mojo och PH cafén. 


Inspirationen i den egna musiken utöver Italiens sångskatt har varit konsertbesök på New Yorks och Köpenhamns jazzscener, Stockholms latin-myller och den skånska myllan: Flera av de nyskrivna sångerna 2022 är på skånska.


Släppta EP:s på Spotify:

2014 Anna Louise Ekman - Anna Louise Music 


2016 Anna Louise Ekman - The Heart of a New Decade

Songs from My Italian soul + Songs from My Southern County 


2022 Anna Lou -  Songs from the Vault

Kommande release