Om Anna

Född 1982 i Sireköpinge, Svalövs kommun växte Anna upp i en  gammal skolbyggnad med stor akustik i en musikalisk familj och började uppträda som barn lokalt i vokala grupper i Sireköpinge, Landskrona, Lund och Skåne. 


Efter utbildning på Kulturama & Stockholms Musikpedagogiska Institut för bl.a. jazz/latinpianisten & sångpedagogen Kerstin Gabrielsson, började Anna släppa låtar på Spotify vilket ledde till spelningar i Stockholm (Fotografiska, DN Galan, Italienska ambassaden), Skånes kyrkor och Köpenhamns jazzhotell. 


2022 släpps ny musik ”Songs From The Vault” som kommer framföras i kyrkor, maskinhallar & industriminnen t.ex. en gammal vattencistern i Göteborg omvandlad till Kulturtempel. Under pandemin 2020 sjöng Anna på en livestreamad konsert från världsarvet & industriminnet Grimeton i samband med FN dagen med 500 konsertföljare från bl.a. Chile, Island, Scotland, New York och Italien. 


Som 20 åring bodde Anna i Florens, Italien ett halvår, därav italienska inslag i repertoaren. Inspirationen i den egna musiken utöver Italiens sångskatt har varit konsertbesök på New Yorks och Köpenhamns jazzscener, Stockholms latin-myller och den skånska myllan: Flera av de nyskrivna sångtexterna är på skånska, Anna har flyttat hem till Skåne efter tio år i huvudstaden som sångerska och sångpedagog.